Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse på siden. Du kan lese mer om hvorfor og hvordan her.

OK
Forside    Blogg

Når bør du bytte pc?

Jobber maskinen din tregt eller går varm og sluker strøm? Da er det kanskje på tide å bytte ut pc-en med en ny. Her er 5 tegn på at du bør bytte pc!

1. Du kan ikke bruke de nyeste programvarene  

Nyere programvarer og apper krever høyere ytelse (RAM) enn de gjorde for bare et par år siden. Når du tenker sikkerhet så vil det være anbefalt å oppdatere til siste versjoner da de vil være mest mulig motstandsdyktige mot virusangrep.

 

2. Du får ikke installert det nyeste operativsystemet

For å bruke den siste og sikreste programvaren må du ofte oppdatere operativsystemet på maskinen, men det hjelper lite å oppdatere operativsystemet, om dette igjen krever at du må oppgradere maskinvaren.

 

3. Maskinen din er treg

Nettstedene du besøker har utviklet seg mye de siste årene – og stiller krav til datamaskinen for en god brukeropplevelse. Rekker du å hente en kaffe på kontoret mens maskinen starter opp, eller skriver du raskere enn det vises på skjermen, da er det på tide å bytte!

 

4. Du får ikke utnyttet internetthastigheten din 

Ny nettverksteknologi gir mer stabilitet, høyere hastighet og sikkerhet, i motsetning til eldre harddisker som ofte er en flaskehals.

 

5. Den sluker strøm eller går varm

Batterikapasiteten til maskinen vil bli dårligere etter en stund og den vil kunne bli overopphetet eller støye mer etter som den blir eldre.

 

Tenkt miljø når du bytter pc

Den gamle pc-en kan fortsatt ha et bruksområde. Det kan være greit å ha noen ekstra pc-er på kontoret til eksempelvis låne pc, dersom det skulle oppstå problemer med en ny pc, til kursing eller rett og slett en ekstra pc hjemme. Dersom du bestemmer deg for å kaste den må du huske å levere det som spesialavfall. EE avfall kan leveres tilbake til forhandler eller til et kommunalt avfallsmottak.

 
Les mer om Office Center sin miljøsatsning som miljøfyrtårn bedrift og kontrollmedlem i Grønn Punkt.
 
 

Relaterte artikler:

Slik sikrer du deg mot e-postsvindel
Derfor bør du ha sikkerhetskopier
Reduser risikoen med gode rutiner på IT-sikkerhet
IT-sikkerhet på dagsorden

Se flere artikler
 
 
 

Lurer du på hva vi kan tilby? Ta kontakt så hjelper vi deg!