Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse på siden. Du kan lese mer om hvorfor og hvordan her.

OK
Forside    Blogg

Derfor bør du ha sikkerhetskopier

Er du usikker på om du bør bruke tid og penger på å sikre innholdet på datamaskinen din? Her får du vite hvorfor det er viktig.

Rystet over omfanget av nettsvindel

Flere tusen brukere får daglig henvendelser og besøk av kriminelle gjester. Det blir mer og mer vanlig at de tar kontroll over innholdet på datamaskinen og at de krever penger for å gjøre de tilgjengelig for bruker igjen.

Når viruset er spredt – og det tar ofte ikke mer enn noen få minutter – er du sjanseløs og helt uten tilgang til dine egne data. Da får du en beskjed fra nett-svindlerne som ber deg betale for å få tilbake tilgangen. I starten ber de ikke nødvendigvis om store summer. Når du har betalt en liten sum, får du kun tilgang til en liten del av dataene dine og svindlerne ber om mer penger for å frigjøre mer data, sier Hugo L. Klemmestad teknologisjef Office-Center.

Hugo L. Klemmestad er teknologisjef hos Office-Center Hønefoss og har jobbet med nettsvindel i flere år. Han er rystet over utviklingen, arbeidsmetodene og omfanget av kriminalitet på nettet. Dette er hardbarkede kriminelle uten skrupler. De stjeler verdifulle og betydningsfulle data uten å blunke. De bryr seg kun om penger og finner finurlige metoder for å få det. Pengene bruker de ofte til å utvikle nye metoder for å svindle deg, sier Hugo L. Klemmestad.

 

Hvem bør ta backup av dataene sine?

Klemmestad anbefaler at alle sikkerhetskopiere dataene sine både bedrifter og private. Da er man bedre rustet for kriminelle angrep. Spesielt viktig er det for bedrifter; små som store. Dersom en bedrift blir angrepet og ikke har sikkerhetskopier vil det kunne lamme virksomheten og gå hardt ut over økonomien.

 

Vi anbefaler å bruke online backup

Klemmestad anbefaler at du investerer penger i en tjeneste som foretar automatisk online backup, med en frekvens på minimum hver natt. Samtidig bør systemet lagre tidligere backup som er foretatt, minst én måned tilbake i tid. Uten det anser han ikke kopieringen som god nok. Velg en profesjonell leverandør som vet hva du trenger og hva back-p innebærer, samt tilbyr overvåking av systemene.

I tillegg til online backup anbefaler Klemmestad at du har en god reserveløsning, slik at bedriften kan driftes mens du venter på at din hovedløsning repareres og klargjøres. I dag forventer myndighetene at ledelsen i et selskap har reserveløsninger og for kundene er det viktig at din bedrift alltid er tilgjengelig.
 
Dersom du er usikker på om din bedrift har en god nok løsning for backup kan du ta kontakt med oss for en gjennomgang. Vi tilbyr gode løsninger for backup, reserveløsninger og overvåkning av løsninger tilpasset dine behov.

 
 
 

Relaterte artikler:

IT-sikkerhet på dagsorden
Reduser risikoen med gode rutiner på IT-sikkerhet
Slik øker du sikkerheten på nettverket
Lag et sterkt passord og steng uvedkommende ute
Hva gjør du dersom noen stjeler passordet ditt?
 
 Se flere artikler
 
 

Våre produkter:

Office e-postsikring
Office PC sikring
Office online backup
Office server overvåkning

 
 

Ønsker du informasjon om sikkerhetskopiering og online backup, ta kontakt!