Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse på siden. Du kan lese mer om hvorfor og hvordan her.

OK
Forside    Blogg

Har du gode nok rutiner på backup?

Backup, eller sikkerhetskopiering som det heter på norsk, kan ha stor betydning for en bedrift den dagen behovet melder seg. I små og mellomstore bedrifter kan det ha stor verdi å kunne gjenopprette filer og informasjon som har gått tapt.


Hvorfor bør bedriften ha en løsning for backup?

Her er de tre viktigste grunnene til å ha backup:

  1. Uhell kan skje! Dersom man er uheldig å sletter en fil, filkataloger eller en hel mappe kan flere timers arbeid og viktig dokumentasjon være tapt. 

  2. Maskinvare varer ikke evig! Maskiner, servere og annet teknisk utstyr har en begrenset levetid og skulle de feile tidligere enn planlagt kan det være svært vanskelig å hente tilbake data fra enheten.

  3. Ytre trusler! Det er ikke uvanlig at svindlere benytter løsepengevirus. Det vil si at de kommer seg inn på en maskinvare og krypterer innhold. Dersom man ønsker tilgang til sin egen data må man kjøpe seg ut av det og er prisgitt svindleren.

I alle disse eksemplene blir du reddet ved å ha en pålitelig sikkerhetskopiløsning. 

Hva bør det tas backup av?

Som en hovedregel bør det tas backup av alt som er viktig for din bedrift. Dersom det er kritisk for bedriftens virksomhet, eller dersom det er tidkrevende å skaffe til veie dersom det går tapt. Det er fullt mulig å gjøre en backup av server og systeminnstillinger slik at man kan gjenopprette hele servere ved eventuelle feilsituasjoner. Husk også på at mobiltelefoner ofte benyttes i jobbsammenheng og at det kan være relevant å innføre rutiner også for disse enhetene.

Lag gode rutiner for backup

Det viktigste du kan gjøre er å lage gode rutiner for backup, enten det er en avtale med en ekstern partner eller du ordner det selv internt i bedriften. Når backupen er satt opp må det lages rutiner for dagelig oppfølging og overvåkning av løsningen.

Hvorfor anbefaler vi online backup?

En online backupløsning fungerer slik at alle data som er viktig for kunde overføres hver natt kryptert og lagres trygt i eksterne servere på Internett. Data lagres trygt og konfidensielt på en ekstern server og det er kun leverandør eller kunden selv som har tilgang. Ved å løse backup online slipper man å investere i lokale disker eller tape løsninger. Vedlikehold og drift av løsningen settes også ut til leverandøren av tjenestene og som kunde oppnår man forutsigbarhet i både drift og kostnad. En annen fordel med at løsningen ikke krever lokal server og disk/tape er at det er veldig enkelt å skalere opp og ned etter behov.

De aller fleste firma opplever minst 1 av de 3 hovedgrunnene til å ha backup løsning, opptil 2 eller flere ganger i løpet av et vanlig driftsår.  Den dagen det skjer dere vil du være glad for å ha valgt en god løsning på backup!

 

Trenger du online backup? Ta kontakt med oss!

 

Referanser:
https://nettvett.no/sikkerhetskopiering/