Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse på siden. Du kan lese mer om hvorfor og hvordan her.

OK
Forside    Blogg

Derfor bør du velge IT som tjeneste

Velg IT som tjeneste og få tilgang til ny teknologi, skalerbare løsninger og gi bedriften en fleksibel og forutsigbar IT-hverdag! Her er 6 grunner til at du bør velge IT som tjeneste.


IT som tjeneste

De siste årene har man skilt mellom IT-som tjeneste og klassisk outsourcing. Ved en outsourcing modell setter bedriften ut driften av servere og komponenter til en leverandør. Bedriften velger da selv hva som skal driftes og oppgaven til leverandøren er å drifte løsningen på best mulig måte. Snur man denne prosessen på hode vil man med IT som tjeneste se på behovet til bedriften og løse dette på best mulig måte med de verktøy og tjenester leverandøren har tilgjengelig. I mange tilfeller vil IT som tjeneste være en bedre løsning for både kunde og leverandør.

 

6 grunner til at man bør vurdere IT som tjeneste

  1. Man løser utfordringer med utgangspunkt i problemet og ikke komponentene.

  2. Man velger den beste løsningen tilgjengelig og tar i bruk ny teknologi så tidlig som mulig. 

  3. Tilgang til nye produkter, oppdateringer og teknologi gir bedre IT-sikkerhet.

  4. Tjenestene er enkle å skalere.

  5. Tjenestene er mer fleksibel og har en lavere risiko enn en klassisk tilnærming med outsourcing. Ettersom risikoen ligger hos leverandør blir det fokus på oppetid og overvåkning, noe som kommer begge parter til gode.

  6. For små og mellomstore bedrifter vil det i mange tilfeller være mer lønnsomt å sette bort IT-tjenester for å frigi tid for bedriften til å fokus på sin kjernevirksomhet. 


IT som tjeneste gir forutsigbarhet for kunden

Et eksempel på IT som tjeneste er brannmur. Ved å kjøpe brannmur som tjeneste vil man automatisk få maskinvaren man trenger uten investeringer og med garanti. Dersom det oppstår problemer er det leverandøren av tjenesten som er ansvarlig for å håndtere problemene og supportere kunden. Leverandøren er også tjent med å overvåke tjenestene og ta i bruk det siste innen sikkerhet for å hindre hendelser og nedetid. Kostnaden for kunde vil være fast per måned uansett hvilken utfordringer man vil møte og skaleres etter behov. Dette gir kunder, uansett størrelse, en trygghet for kostnader og en forutsigbarhet på drift som er unik. 

 

Vil du vite mer om hvilken tjenester vi tilbyr? Ta kontakt med oss!