Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse på siden. Du kan lese mer om hvorfor og hvordan her.

OK
Forside    Tjenester    Office Cloud    Office Server Overvåking

Office Server overvåking

Les mer om Office Server Overvåkning.

Windows Server

 

Tilgjengelighet

Hvis vår overvåkingsservice av en eller annen grunn ikke skulle klare å sende statusoppdateringer tilbake til oss vil den bli fulgt opp som om serveren er nede. En av våre konsulenter vil sjekke serveren og eventuelt avtale med deg om du trenger vår hjelp til å få den igang igjen.

Services

Vi kontrollerer alle Windows tjenester som har automatisk oppstart og som skal kjøre hele tiden. Hvis en av dem stanser vil vi automatisk starte den på nytt. Hvis den feiler igjen 2 ganger til i løpet av en time vil det gå et varsel til vårt driftssenter slik at dette kan følges opp manuelt.

Ytelse og plass

Vi monitorerer RAM, CPU og diskplass på dine servere og logger for å gjøre det mulig å analysere trender i forbindelse med statusmøter. Vedvarende høyt forbruk varsles til deg eller din faste konsulent, mens vårt driftssenter varsles forbruket er så høyt at vi mistenker at serveren ikke lenger fungerer normalt.

Standard terskler Logges Varsles
CPU > 80 % > 90 %
RAM > 80 % > 90 %
Virtuelt minne > 35 % > 80 %
Diskplass > 90 % > 95 %

Første gangen en av tersklene krysses og vi er mottager av varselet vil en av våre erfarne konsulenter vurdere om serveren faktisk sliter eller om belastningen er innenfor rammen av det man må forvente av akkurat denne serveren med de tjenestene den kjører. Konsulenten foretar da en vurdering av hvorvidt standardverdiene er riktige for akkurat denne serveren, eller om de bør justeres.

Oppdateringer

Det er to typer oppdateringer vi innstallerer automatisk på din server: Kritiske oppdateringer og sikkerhetsoppdateringer. Kritiske oppdateringer retter opp feil på serveren som kan resultere i serverkræsj eller i verste fall tap av data hvis de ikke fikses. Sikkerhetsoppdateringer retter opp feil som inntrengere kan utnytte til å komme seg forbi antivirusprogramvare og/eller passordbeskyttelsen. Fordi slike oppdateringer kan berøre sentrale filer i serverens operativsystem kan de sjelden legges inn mens serveren er i bruk. Vi må derfor kunne starte serveren på nytt etter at oppdateringen er lagt inn. Det kan derfor gå noen dager fra en sikkerhetsoppdatering er sluppet fra leverandøren til den er aktiv på din server.

Kategori Produsent Automatisk godkjenning
Kritiske oppdateringer Microsoft Ja
Sikkerhetsoppdateringer Microsoft Ja
Oppdaterte malware definisjoner Microsoft Ja
Tredjeparts oppdateringer Google, Mozilla, Opera, Oracle (Java), Rarlab, Winzip Ja
Update Rollups Microsoft Ja
Feature Packs Microsoft Nei
Service Packs Microsoft Nei
Oppdateringer Microsoft Nei
Verktøy Microsoft Nei
Drivere Microsoft Nei

Standard servicevindu på oppdateringer er søndag kveld. Nye patcher blir innstallert fra kl 23.45.

VMware vSphere

Vi kan også overvåke VMware vSphere servere og anbefaler sterkt at vi gis anledning til det. For å gjøre nødvendige statusmålinger tilgjengelige for vårt overvåkingssystem kan det kreves installasjon av en hardware avhengig modul i hver vSphere server. Hvis du nylig har kjøpt serveren av oss er denne modulen innstallert, så sant hardware produsenten hadde gjort modulen tilgjengelig da din server ble klargjort. Hvis modulen mangler på din server anbefaler vi at du bruker en av våre erfarne VMware konsulenter til jobben.

Standard komponenter som logges og varsles:

Standard terskler Logges Varsles
CPU > 80 % > 90 %
RAM > 80 % > 90 %
Datastore > 96 % > 99 %
Strømforbruk > 295 W > 950 W
Temperatur > 65 grader > 75 grader
Droppede pakker 1 > 1

Standard komponenter som overvåkes og varsles hvis maskinvare støtter det:

  • Status på vifter
  • Status på diskkontroller og disker
  • Status på strømforsyningene
  • Status på nettkort (link, hastighet, droppede pakker)
  • Status på minnebrikker