Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse på siden. Du kan lese mer om hvorfor og hvordan her.

OK
Forside    Blogg

Nye krav til kassasystemer

Det er vedtatt nye krav til kassasystemer i Norge som trer i kraft den 1. januar 2019. Innen den tid må alle virksomheter bruke kassasystemer som tilfredsstiller kravene.

Ny lov om kassasystemer

Den nye loven gjelder for alle virksomheter som benytter kontantsalg, betaling hvor kjøpers betalinsplikt ovenfor selger blir gjort opp ved levering, i form av kontanter eller kort. Netthandel regnes ikke som kontantsalg. Skatteetaten stiller nå tekniske krav til utforming av kassasystemer for å bekjempe kontantsalg unndratt skatte- og avgiftsregulering, såkalt svart økonomi. De nye kravene er nedtegnet i kassasystemloven og kassasystemforeskrifta.

Krav til produkt og produkterklæring

Alle kassasystemer som selges etter 1. januar 2017 skal oppfylle kravene og 1. januar 2019 skal alle kassasystemer som er i bruk være oppgradert eller byttet ut. Det er leverandøren sitt ansvar å levere produkter og produkterklæring i henhold til regelverket, men det er alle virksomheters plikt å sørge for at de har et kassasystem som tilfredstiller kravene innen 1. januar 2019.  Dersom man ikke opptrer i henhold til regelverket kan man bli ilagt overtredelsesgebyr.

 

Hva bør du som bedriftsleder tenke på?

Dersom du har et nytt kassasystem fra 2017 skal det være i henhold til kravene og det skal foreligge en produkterkæring fra leverandør. Dersom kassasystemet du benytter i din virksomhet er eldre enn 2017 bør du undersøke om kassasystemtet kan oppgraderes eller om du blir nødt til å bytte kassasystemet for å møte de nye kravene.  

Kravene trer ikke i kraft før 1. januar 2019, men dersom du vet at kassasystemet må oppgraderes eller byttes ut anbefaler vi deg å ikke vente helt til siste stund. Dersom kassasystemet ditt er av en eldre modell kan det være flere fordeler med å bytte til et moderne kassasystem.

 

Følgene kassasystemer kan oppgraderes:

QUORION Q-TOUCH 12
QUORION Q-TOUCH 10
Q
UORION CR2044
QUORION CR2264
QUORION CR50

Er du usikker på om kassesystemet i din bedrift er godkjent kan du ta kontakt så hjelper vi deg med å finne riktig utstyr i henhold til regelverket. 

Les mer på krav til nye kassasystemer på skatteetaten.no

Her kan du lese hele loven.

Se flere artikler

 

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg!