Forside    Løsninger    Lønn og personal

Elektronisk kjørebok

Fra 1. januar 2016 er det to klart definerte områder det er krav om elektronisk kjørebok.

  • Tilfeller der skattyteren ønsker å bli beskattet for fordel ved privat bruk av firmabil eller yrkesbil ut fra faktisk dokumentert kjøring privat (i stedet for etter sjablongregel).

For arbeidstakere som kjører lite privat med yrkesbilen kan det være mye å spare på å bli beskattet etter faktisk kjørte kilometer .

  • Tilfeller der skattyteren vil ha redusert fordelssats ved å dokumentere at firmabil eller yrkesbil er brukt mer enn 40.000 km i yrket. (Satsen settes da til 75 prosent av ordinær fordelssats.)

Det er også nye regler for sporadisk bruk

Dersom man ønsker å låne arbeidsgivers bil til privat bruk, kan dette gjøres så fremt bruken faller innenfor reglene for sporadisk bruk:
(Grensen for sporadisk bruk er maksimalt 1000 km årlig  fordelt på maksimalt 10 dager).
Men da må det dokumenteres med elektronisk kjørebok.

Vi kan tilby to forskjellige Elektronisk kjørebok-løsninger, begge med integrasjon til reiseregningsystemet Visma Expence!

ABAX

er verdens ledende leverandør av elektroniske kjørebøker. Gjennom en smart teknisk løsning dokumenterer kjøreboken alle turer automatisk via GPS, slik at hverken bedrifter eller ansatte risikerer en skattesmell. 

Her er ABAX egen presentasjon av de  nye reglene

Bilbuddy


er en web- og mobilbasert løsning hvor du automatisk logger og overfører turer fra din mobiltelefon til din konto på bilbuddy.no. I tillegg står du fritt til å føre, endre og legge til turer på web når og hvor du måtte ønske. GPS-tracking og kartberegning av kjøreavstander er kun noen av de funksjoner som sikrer enkel, korrekt og lynrask føring av kjøreboken din.