Gode Cloud/skytjenester baserer seg mye på bruk av virtualiserings-teknologi, noe vi har jobbet med siden 2005.

Virtualisering

I dag snakker mange om Cloud og skytjenester. Denne type teknologi har vært kjent for oss i mange år. Gode Cloud/skytjenester baserer seg mye på bruk av virtualiseringsteknologi. Alle våre systemkonsulenter har god kompetanse innenfor virtualisering.

Men hva er forskjellen?

Virtualisering kan forklares med at man deler opp en fysisk datamaskin/server i flere virtuelle datamaskiner/servere. Hver av de virtuelle maskinene har eget operativsystem og alle kan kjøre samtidig. Virtuelle maskiner kan ha ulike operativsystemer.
Virtualisering kan gi store økonomiske besparelser, spesielt på der et stort antall tjenester er installert på fysisk separate maskiner. Med Virtualisering kan man heller kjøre dette som virtuelle maskiner og dele samme fysiske maskin. Samlokalisering av tjenester kan gi besparelser i form av redusert antall fysiske servere og som en følge av dette reduserte krav til størrelse på maskinrom, strømforsyning og kjøling.

Det finnes også operative fordeler ved Virtualisering. Om et maskinrom har flere maskiner som kjører virtualiseringssoftware kan maskiner flyttes mellom disse etter behov - når en av maskinene går i stykker (hot standby) eller om en tjeneste krever flere ressurser.

 

Cloud Computing eller Nettskyen, er en  raskt voksende måte å levere IT-tjenester på.Cloud Computing er et begrep som omfatter flere elementer: privat Cloud, offentlig Cloud og/eller en kombinasjon av disse, en såkalt hybrid Cloud. Enten du velger å benytte skytjenester tilgjengelige innenfor din egen brannmur, fra den offentlige sky, eller en hybrid løsning, kan vi tilby sikre og pålitelige løsninger tilpasset din bedrift.
Vurdere du om Cloud Computing  er noe for deg og din bedrift ? Vi kan hjelpe deg med detaljerte analyser og råd relatert til dine behov. Vi tar gjerne et møte der vi ser på ulike nettskytjenester og hvilke muligheter de innebærer for din bedrift. Ta kontakt med en av våre selgere for mer informasjon eller avtale møte.
Sentrale samarbeidspartnere er Microsoft, vmWare og Comendo.