Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse på siden. Du kan lese mer om hvorfor og hvordan her.

OK
Forside    Blogg

Phishing-angrep mot norske e-poster øker i omfang

Phishing er et begrep som brukes om snoking på nett eller «fisking» etter sensitiv informasjon på nett. Det kan eksempelvis være kriminelle som prøver å få tak i passord eller kontoinformasjon.

 

Når slike henvendelser tilsynelatende kommer fra en du stoler på og anerkjenner, er det lett å gjøre det du får beskjed om, sier Hugo Klemmestad.

 

Millioner av kroner går tapt som følge av såkalte phishingangrep hvert år

Denne type kriminalitet øker raskt i omfang og e-post er enkelt å forfalske. E-postsvindel er den mest vanlige formen for nettsvindel, sier Teknologisjef Hugo Klemmestad og høsten 2016 opplevde han at de første forsøkene på e-postsvindel kom på norsk. I starten var norsk-kunnskapene rustne, men nå er de tilnærmet feilfri og det er dermed blitt vanskeligere å oppdage svindelforsøkene.

 

E-posten fremstår troverdig

Et forsøk på svindel kan eksempelvis komme fra en kjent e-postadresse som eies av en kollega eller noen du stoler på. Innholdet i e-postene varierer, men felles for dem alle er at de ber deg gjøre noe aktivt. Det kan for eksempel være å trykke på en link og logge inn, oppgi kortinformasjon til bedriften eller overføre penger raskt. Argumentene kan være gode dersom de har tilgang til din e-postkonto og kan lese tidligere kommunikasjon mellom deg og personen e-postadressen tilhører, samt svare raskt på videre dialog.

 

Hva gjør du dersom du blir lurt?

Dersom du blir lurt, bør du kontakte både bank og politiet umiddelbart, og levere anmeldelse. Les mer om hva du gjør dersom du blir lurt eller om noen har stjålet passordet ditt.

 
 

Relaterte artikler:

Slik sikrer du deg mot e-postsvindel
Derfor bør du ha sikkerhetskopier
Når bør du bytte pc?
Reduser risikoen med gode rutiner på IT-sikkerhet
Lag et sterkt passord og steng uvedkommende ute!
 
Se flere artikler
 

Våre produkter:

Office e-postsikring
Office PC sikring
Office online backup
Office server overvåkning

 
 

Ønsker du mer informasjon om IT-sikkerhet? Ta kontakt så hjelper vi deg!