Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse på siden. Du kan lese mer om hvorfor og hvordan her.

OK
Forside    Blogg

Sjekkliste for ferien

Det nærmer seg sommerferie og her er noen tips til hvordan man får en IT-sikker ferie.

Tar du med PC-en og mobiltelefonen på tur i sommer? Dersom du har behov for å jobbe i ferien bør du tenkte på sikkerheten slik at du ikke setter deg selv eller din arbeidsgiver i en uheldig situasjon.

 

Her er 5 ting å tenke på før du tar ferie!


1. Unngå åpne nettverk

Vi anbefaler deg å unngå å bruke åpne WiFi nettverk på ferien. Det er fristende, men kan innebære en risiko for å miste personlig og sensitiv informasjon. Når du benytter et usikret nettverk sendes informasjonen i klartekst på nettverket og det er mulig for andre på samme nettverk å lese dine data, eksempelvis brukernavn og passord. Da er det sikrere å enten benytte 3G eller 4G, da det er vanskeligere å hacke noens enhet via mobilnettet, eller benytte en VPN forbindelse. 
 

2. VPN eller sikker forbindelse

Benytt gjerne VPN eller en form for sikker forbindelse mellom din enhet og en annen maskin eller server. Da krypteres innholdet og sendes sikkert frem og tilbake mellom enhet og server.  Dersom du benytter VPN kan du også trygt benytte deg av et åpent WiFi nettverk.
 

3. Unngå å lagre usikrede nettverk

Når du ikke benytter WiFi er det like greit å skru det av og velg aldri å lagre usikrede nettverk. Under innstillingene på din enhet kan du eventuelt stille inn at den ikke skal koble seg til trådløse nettverk uten å spør om lov. 

4. Ta sikkerhetskopier før du drar

Det er mange som opplever et uhell på ferien med en mobiltelefon som havner i vannet eller en PC på avveie. Selv om du har forsikret mobil og PC vil du da miste alt som er lagret lokalt. Vi anbefaler generelt at du i det daglige benytter deg av en skytjeneste for lagring, som eksempelvis SharePoint eller OneDrive, da alle dokumenter automatisk lagres i nettskyen og er tilgjengelig på alle enheter. Det kan også være lurt å ta en icloud backup av mobilen. Uansett hvordan du velger å lagre dine dokumenter og bilder, husk på å gjøre en backup før ferien! 
 

5. Aktiver sporing av for eksempel telefon

Sommeren er dessverre høysesong for tyveri og gjenglemte gjenstander. En god ide er å sette på sporing av for eksempel mobiltelefonen, så finner du den igjen enten den ligger i lyngen på hytta eller ligger igjen på stranden. 
 

Da nærmer sommeren seg, husk å skru på fraværsassistenten og skru av varslingen av jobbmail på mobiltelefonen – så bestemmer du selv når du vil være tilgjengelig! 
 
Vårt driftsenter holder åpent i hele sommer, du treffer oss på telefon 32 14 01 31 eller drift@office-center.no
 


En riktig god ferie fra oss i Office Center!