Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse på siden. Du kan lese mer om hvorfor og hvordan her.

OK
Forside    Blogg

3 grunner til å velge skybaserte løsninger for din bedrift

Skybaserte løsninger er både effektive og kostnadsbesparende. De vil kunne frigi tid for organisasjonen til å fokusere på bedriftens kjernevirksomhet.

 

1. Skybaserte løsninger er kostnadseffektive

 

Forutsigbare utgifter

Ved å benytte skybaserte løsninger eller skytjenester får man en forutsigbarhet i utgiftene på IT. Kostnadene er faste og skaleres i forhold til antall brukere og antall program. Dette gjør at bedriften bruker mindre tid på IT og det er reduserer behovet for investeringer i hardware, Software, lagring og infrastruktur.

Effektiv samhandling

Skytjenester tilrettelegger også for effektiv samhandling mellom kollegaer og tilbyr gode verktøy for eksempelvis versjonshåndtering, fildeling og tilgangskontroll.

2. Skybaserte løsninger gir høyere sikkerhet 

 

Små bedrifter har også behov for sikre løsninger

Store bedrifter har en bedre forutsetning for å møte utfordringene i markedet, med flere ansatte og ressurser til å investere. Små og mellomstore bedrifter har også behov for sikre løsninger og mange skybasertløsninger kan levere samme sikkerhet eller høyere enn de største bedriftene.

Automatiske oppdateringer

Sikkerheten ivaretas av leverandør og krever minimalt av sluttbruker. Det gjøres automatiske oppdateringer, sikkerhetshull tettes etter hvert som de blir avdekket og løsningene overvåkes.

Tilgjengelighet

Med skybaserte løsninger når man tak i dokumenter og applikasjoner fra ulike enheter og der du befinner det, uansett om det er på kontoret, hos kunder, på hytta eller hjemme på en sikker måte.

Mindre behov for fysisk overlevering av data og bruk av e-post

Det er også mindre behov for fysisk overlevering av data og antall filer sendt med e-post reduseres. E-post har flere utfordringer når det kommer til sikkerhet og enkelte typer kommunikasjon kan med fordel utveksles ved skytjenester. Et eksempel på dette er at dersom godkjenning av utbetalinger gjøres via en intern applikasjon kan man effektivt redusere risikoen for eksempelvis direktørsvindler.

 

3. Skybaserte løsninger gir lavere risiko

Skytjenestene benyttes av mange bedrifter noe som gjør at løsningene overvåkes kontinuerlig av leverandørene og nedetiden er minimal. Det er også leverandøren som tar risikoen dersom det oppstår feil og er ansvarlig for å utbedre disse. De sørger for sikker lagring av data og at det gjøre automatisk bakup. De ansatte har tilgang til applikasjonene til enhver tid, hvor enn de er og fra de fleste enheter.
 
Det er ikke tvil om at det er mange fordeler for små og mellomstore bedrifter å satse på løsninger i skyen, men det er viktig at bedriften er moden for endringen. En fellesnevner for å lykkes er en felles forståelse i bedriften for hvorfor man velger skybaserte løsninger.

 

Les mer om skybaserte løsninger og IT-sikkerhet:

Hvorfor velge en totalleverandør på IT?
IT-sikkerhet på dagsorden!
Derfor bør du ha sikkerhetskopier
Les mer om Office 365
Flere artikler
 
 
Ta gjerne kontakt for en utforpliktende prat om skybaserte løsninger!