Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse på siden. Du kan lese mer om hvorfor og hvordan her.

OK
Forside    Blogg

Tenk IT-sikkerhet i oktober!

I oktober, hvert år, er det nasjonal sikkehetsmåned og det er en god anledning til å stoppe opp og lære mer om IT-sikkerhet.

Hva er Nasjonal sikkerhetsmåned?

National sikkerhetsmåned er en årlig kampanje arrangert av Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) hvor man ønsker å sette søkelyset på en trygg digital hverdag.  De retter seg spesielt mot små og mellomstore bedrifter og tilrettelegger for opplæring i form av en digital opplæringspakke, ulike arrangementer og foredragsdugnad.

 

Hvorfor er det viktig å øke kunnskap om IT-sikkerhet til de ansatte?

Du tror kanskje at IT-sikkerhet ikke angår deg eller din bedrift, og at det kun rammer bedrifter med en viss størrelse? Det stemmer nok ikke! Kriminelle angrep rammer alle type bedrifter. I følge Mørketallsundersøkelsen 2016, gjennomført av Næringslivets sikkerhetsråd, har over en fjerdedel av norske virksomheter opplevd uønskede sikkerhetshendelser siste året.  Kun 9 % av virksomhetene som utsettes for angrep tar saken videre til politiet, dette tyder på at det er store mørketall.

 
  • Hva gjør du dersom verktøyene din bedrift bruker blir utilgjengelig i en lengre periode?
  • Eller filene og kunderegisterende blir kryptert, eller at noen lar seg lure av en e-postsvindler til å utbetale et større beløp til utlandet?
 

Vær med å sett sikkerhet på dagsorden!

Kampanjen nasjonal sikkerhetsmåned er en fin anledning til å sette sikkerhet på dagsorden og tenke igjennom hvordan dere håndterer sikkerhet i din bedrift. Hvordan ansatte kan være med å forebygge angrep, hvilke sikkerhetskrav som stilles til din organisasjon og hvordan dere skal agerer dersom dere opplever uønskede sikkerhetshendelser. Målet for kampanjen er nettopp å øke kjennskap til trusselen og øke kunnskap om hvordan man kan forebygge.  

 
Her kan du lese mer om Nasjonal sikkerhetsmåned
 

Eksterne lenker:

Noen råd om passord for folk flest Mørketallsundersøkelsen 2016

 
 

Relaterte artikler:

Øk IT-sikkerheten med gode rutiner
Slik øker du sikkerheten på multifunksjonsmaskiner
Hvorfor velge en totalleverandør på IT?
Slik sikrer du deg mot e-postsvindel
Derfor bør du ha sikkerhetskopier 

 

Se flere artikler

 
 

Våre produkter:

Office e-postsikring
Office PC sikring
Office online backup
Office server overvåkning

 
 

Vi kan IT-sikkerhet! Ta kontakt så hjelper vi deg.